طرح توجیهی تولید نان ماشینی

این روزها نان‌های صنعتی در حال تبدیل شدن به رقیبی جدی برای نان‌های سنتی هستند. نان‌های صنعتی مزایایی دارند که ما آن‌ها را در تولید نان‌های مسطح به روش سنتی نمی‌بینیم. وقتی که نان به صورت صنعتی تولید می‌شود اکثر کارها و مراحل تولید به صورت مکانیزه و بدون دخالت دست است. به علاوه می‌توان غنی یا ضعیف بودن آرد را با تولید صنعتی، کنترل کرد و کیفیت آن را به بهترین حد رساند. همچنین در واحدهای صنعتی از حرارت غیرمستقیم استفاده می‌شود که خود این امر، یک مزیت بهداشتی بسیار مهم به حساب می‌آید.

كدهای ISIC  محصول

انواع نان‌های ماشینی در سامانه ثبت مجوزهای صنعتی وزارت صنعت، معدن و تجارت دارای کدهای ISIC زیر می‌باشند:

  • نان جوی حجیم 1541412303
  • نان ذرت حجیم 1541412304
  • نان چاودار حجیم 1541412305
  • نان لواش ماشینی 1541512310
  • سنگک ماشینی 1541512350

خط تولید نان ماشینی

فرایند تولید نان به صورت مختصر به شرح زیر می‌باشد:

  • فرایند آماده سازی آرد
  • افزودن مواد اولیه و افزودنیها با آرد
  • اختلاط آرد و خمیرگیری
  • فرایند تخمیر و پوک کردن خمیر
  • شکل دادن و فرم دهی خمیر
  • فرایند تخمیر نهایی
  • فرایند پخت نان
  • سرد کردن
  • بسته بندی و انبار

اولین مرحله از خط تولید نان صنعتی فرایند آماده سازی آرد می باشد. به این منظور آرد در ابتدای خط تولید نان الک شده و سپس عملیات اختلاط انجام می شود. به این ترتیب کلیه ناخالصی‌های موجود در آرد حذف و آردی یکدست و یکنواخت به جا می‌ماند.
الک‌های موجود در خط تولید نان، الک‌های لرزانی هستند که بر روی هم قرار گرفته‌اند که به علت عدم یکنواختی آردهای موجود، برای تولید نان از آن‌ها استفاده می‌شود. پس از آماده‌سازی آرد مرحله بعد، آماده سازی خمیر می باشد. مرحله آماده سازی خمیر به دو شیوه دستی و ماشینی صورت می‌گیرد. بعد از آماده سازی خمیر، مرحله مخلوط کردن خمیر می باشد که این فرایند توسط مخلوط کن صورت می گیرد. مخلوط کن‌ها وظیفه آماده سازی و گسترش خمیر را به عهده دارند. پس از این عملیات، یکی از مهمترین مراحل در فرایند تولید، عملیات پوک و متخلخل کردن خمیر می‌باشد. زیرا با یک خمیر پوک و متخلخل، نانی با کیفیت به دست خواهد آمد. فرایند پوک کردن با سه روش بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی امکان پذیر می‌باشد. در این مرحله برای متخلخل کردن خمیر از مخمرها استفاده می‌شود.

بعد از انجام این عملیات، به خمیر مدت زمان مشخصی استراحت داده می شود که این زمان نیز در تولید نانی با کیفیت بسیار تاثیرگذار است. پس از مدت زمان لازم برای استراحت، خمیر وزن کشی، گرد و فرم دهی می‌شود .این مرحله، مرحله چانه گیری نام دارد که این فرایند بصورت اتوماتیک و یا نیمه اتوماتیک صورت می‌گیرد. چانه گیرها می توانند یکی از اقسام حجمی، پیستونی، محفظه ای یا بدون پیستون و نواری باشد. بعد از چانه گیری، توسط دستگاهی، خمیرهای فردم دهی شده پهن می شوند .و به منظور عدم چسبندگی خمیراز گردکننده ها استفاده می شود. مرحله بعد مرحله پخت می باشد که این مرحله نیز در تولید نانی با کیفیت بسیار حائز اهمیت می‌باشد. فرها و ماشین های پخت اقسام مختلفی دارند که متداولترین انواع آن فرهای چند طبقه گازی و گازوییلی می باشد. پس از پخت نان، اخرین مرحله، مرحله سرد کردن و سپس بسته بندی آن می‌باشد.

 

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *